Investorgruppering kjøper FORTE Fondsforvaltning

– FORTE skal bli trøndernes førstevalg når det gjelder fondsvalg og kapitalplassering, sier tidligere Frontline-sjef Robert Hvide Macleod, som sammen med et team av profilerte investorer går inn som majoritetseier i fondsforvaltningsselskapet FORTE. Selskapet har over 1,7 milliarder kroner under forvaltning.

– Bergen har Holberg Fondene, Stavanger har SKAGEN Fondene og vi har ikke mindre ambisjoner for FORTE Fondene i Trondheim. Norge er i vekst og da spesielt i de største regionene. Vi har tro på Midt-Norge med Trondheim som hovedstad, en rekke sterke finansielle miljøer og noen av Norges smarteste studenter å rekruttere fra – og da føles det naturlig å bygge videre på den grunnmuren FORTE allerede har lagt, sier Macleod.

Sammen med nøkkelansatte og en rekke lokale investorer går Pareto-veteran Eirik Flatebø og Robert Hvide Macleod inn som største eiere i FORTE via Pharos Forvaltning AS. Til sammen har grupperingen sikret seg i overkant av 80 prosent av fondsselskapet.

Tidligere Odin-topp Øystein Bogfjellmo er foreslått som ny styreleder. Han er i dag investerings- direktør i RELOG-konsernet med hovedkontor i Trondheim, og har tidligere vært porteføljeforvalter i Odin Forvaltning og senioranalytiker i SEB.

Lokal forankring

– Trondheim og Trøndelag trenger et sterkt og lokalt forankret forvaltningsmiljø. FORTE har det som skal til for å bli det ledende forvaltningsselskapet i Trøndelag og derfor er det avgjørende for oss at vi får med de kjerneansatte videre som medeiere. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2019 for at FORTE var ledende i sitt segment og økonomimagasinet Dine Penger kåret fondet FORTE Trønder til beste norske aksjefond, sier Macleod.

– Trøndelag er vår hjemmebane. Det finnes mye kompetanse i regionen, og med hovedbase
i Trondheim ønsker vi å tiltrekke oss de flinkeste menneskene innen ulike områder. Trondheim har også noen av Norges dyktigste studenter og målet vårt er å beholde de beste hodene her. Derfor etablerer vi et internship-program som skal gjøre det attraktivt for lokale talenter
å begynne i FORTE, sier Macleod.

Vurderer nye segment

– De nye eierne kommer inn i selskapet med erfaring og tyngde, lokalt og nasjonalt nettverk
og et ønske om å bygge videre på et sterkt forvaltermiljø her i Trondheim. FORTE har flere godt etablerte fond innen både aksjer og renter, og med den nye eiergrupperingens kompetanse og erfaring vil det også være naturlig å vurdere om vi skal etablere nye fond innen flere segmenter, sier foreslått styreleder Bogfjellmo.

Om FORTE Fondsforvaltning AS

 • Etablert våren 2010 med ønske om å bygge opp et fondsmiljø fra Trondheim og trøndelagsregionen.

 • Uavhengig verdipapirfondsselskap som holder til i Trondheim.

 • Eies av Pharos Forvaltning AS sammen med nøkkelansatte og lokale investorer.

 • Tilbyr ulike verdipapirfond innen aksjer og renter.  Om FORTEs nye investorer

 • Robert Hvide Macleod – i en årrekke toppsjef i Frontline, verdens største tankrederi. Er nå privat investor med fokus på shipping, teknologi, eiendom og bærekraft.

 • Eirik Flatebø – Pareto-veteran og partner i Pharos Advisors som investerer i bedrifter i tidlig fase.

 • Øystein Bogfjellmo – investeringsdirektør i milliardkonsernet RELOG med hovedkontor i Trondheim. Tidligere porteføljeforvalter i Odin Forvaltning og senioranalytiker i SEB.


  Kontakt:
  E-post: presse@fortefondene.no
  Telefon: 932 02 122