Hvorfor spare i fond?

Ved å spare i fond er det større sjanse for at sparepengene dine stiger i verdi. Sparer du pengene i banken er det svært liten avkastning, ettersom det ikke innebærer noen særlig risiko. Sparer du derimot pengene i fond vil du få en større verdiøkning

Et fond består av forskjellige verdipapirer, som f.eks. aksjer eller rentepapirer. Fondet investerer pengene dine i mange forskjellige aksjer, slik at du er mindre sårbar for svingninger i en enkelt aksje. Et fond har forvaltere som plasserer pengene for deg, og har som mål å gi deg maksimal avkastning.

Når du plasserer pengene i et fond, bør du ha et langsiktig spareperspektiv. Dette fordi utviklingen i fond kan svinge opp og ned over korte perioder. Er det penger du trenger neste måned bør du velge sparekonto, men er det penger for langsiktig sparing bør du velge fond. Er utviklingen i et fond i en dårligere periode er det smart å vente til utviklingen snur igjen. Dette krever at man har litt is i magen, men vil være mye mer lønnsomt.

Selv om fondet kan svinge litt over korte perioder, vil det over tid gi deg økt avkastning. Vi anbefaler derfor at du velger fond dersom du har som mål å tjene penger.

Når er det riktig å spare i fond?

- Når du har et langsiktig spareperspektiv

- Når du skal spare til bolig

- Når du skal spare til pensjon

- Når du spare for barn/barnebarn

- Når du har overskuddskapital som du vil investere

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller lurer på noe rundt sparing i fond.
Kontaktskjema

Påmelding nyhetsbrev

I månedsrapporten kan du lese vår markedskommentar med sentrale begivenheter i måneden som gikk, utvalgte nøkkeltall, fonds kommentarer og fondenes prestasjoner gjennom måneden.